О нама

Поздрављамо Вас са најлепшим жељама за дуг и срећан живот.

Удружење “Хуманитас” је основано 2001. године са циљем да помогне старијим људима да лепше и угодније проведу своје пензионерске дане.

Чланови велике породице “Хуманитас” могу да буду искључиво пензионери.

Приликом учлањења плаћа се приступница у износу од 300,00 динара, а чланарина која износи свега 100,00 динара месечно, може се уплаћивати одбијањем са пензије, преко пензијско – инвалидског осигурања, или уплатом у пошти или банци на текући рачун или пак личном уплатом у просторијама удружења.

Сви наши чланови који имају преко 78 година осигурани су преко осигуравајућег друштва “ДДОР” Нови Сад, за случај повреде (прелома, ишчашења, опекотина и других повреда) у стану или на улици.

Сви наши чланови чија је пензија мања од 15.000,00 динара могу да користе услуге Народне кухиње Црвеног крста, због тога удружење “Хуманитас” сваког месеца према својим могућностима даје донације у одређеном новчаном износу Црвеном крсту града Новог Сада.

Основна делатност Удружења “Хуманитас” је обављање достојанствене сахране према обичајима и вероисповести. Члан Удружења се обавезује да на Удружење пренесе право рефундације трошкова погребне опреме од Фонда за пензијско-инвалидско осигурање. “Хуманитас” се обавезује да у случају смрти члана, за износ рефундираних трошкова сахране обезбеди извод из матичне књиге умрлих, стандардну погребну опрему (сандук, душек, покров, крст или пирамиду), смештај покојника до сахране (фрижидер), породични венац, као и читуљу у дневном листу “Дневник”, превоз покојника до гробног места у Новом Саду укључујући и насељена места која припадају територији Града Новог Сада. У случају да члан удружења изрази жељу да његово тело буде кремирано, Удружење обезбеђује ангажовање погребног предузећа.

Наши чланови имају попусте у многим ординацијама, апотекама, лабораторијама, бањама и радњама које се баве различитим делатностима, те стога, овим путем се захваљујемо свима који су се одрекли своје зараде како би помогли нашим члановима.